Barns selvoppfatningsarbeid: Livshistorier om flyttinger mellom hjem og fosterhjem - Angel, Bjørn Øystein (Barn – forskning om barn og barndom i Norden, 2012)
Artikkelen analyserer ti barns opplevelser og oppfatninger etter til dels langvarige plasseringer i fosterhjem i Norge. Hensikten er å løfte fram og synliggjøre hvordan barns selvoppfatning bestående av personlige symboler og selvfølelsen påvirkes ved opphold og flyttinger, hjemmefra til fosterhjem og hjem igjen. Undersøkelsen viser tre typer endringer. Noen barn får en styrket selvoppfatning. Det andre mønsteret viser barn som får en mer dempet selvoppfatning. Det siste mønsteret viser barn som ikke opplever noen endring.